Mals stuk vlees met veel smaak door het been en zwoerd. voor de echte fijnproever!
ngrediënten voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 180 minuten in de oven. Begin de avond van tevoren.
+/- 1.7 kilo varkensrib-roast aan één stuk met het been er nog aan
2 el Italiaanse kruidenmix of tijm, salie, oregano fijn gesneden
2 tenen knoflook fijn gesneden
3 tot 4 eetlepels olijfolie
peper en zout
Voor de jus:
3 eetlepels slagroom
1 dl rode wijn.
Laat de rib-roast één nacht ingezouten in de koelkast staan. Snijd voor het zouten de zwoerdkant van het vlees in een ruitjespatroon en zout dat gedeelte.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 75°C en haal het vlees uit de koelkast.
Maak het vlees schoon: veeg het zout er af en maak het droog.
Meng de kruiden met de knoflook, olie en peper en zout en smeer daarmee het vlees aan de vleeskant ruim in.
Doe 100ml water in de braadslede en leg de rib-roast met de gemarineerde kant omlaag in de braadslede.
Zout de zwoerdkant ruim (met grof zeezout).
Laat de rib-roast in de oven garen tot de temperatuur van het vlees 60°C is en haal hem er dan uit. Met 1,5 kilo vlees kost dit ongeveer 90 minuten.
Plaats de rib-roast 60 minuten voor het eten weer terug in de oven:
– 20 minuten op 180°C
– 10 minuten onder de grill (zwoerdkant boven, eventueel wat zout eraf halen)
Laat de rib-roast nog 20 minuten rusten onder aluminiumfolie en maak dan de jus van het sap van het vlees, wat slagroom en een paar eetlepels rode wijn.