Over ons

Aandacht voor lekker

Bij Slagerij Konijn houden we van lekker. Alles wat we maken is bedoeld om u lekker, gevarieerd en gezond te laten eten. Én met een gerust hart. Want sinds september 2019 is al ons rundvlees, kalfsvlees en varkensvlees gecertificeerd met een Drie Sterren Beter Leven keurmerk.

Of u nu uitgebreid wil koken, snel klaar wil zijn, trek hebt in een tussendoortje of visite krijgt, bij ons vindt u het juiste product of ingrediënten. Altijd topkwaliteit, altijd vers en natuurlijk altijd lekker. Op deze site leest u alles over onze ambachtelijke producten en mogelijkheden. In onze Zaak vol Smaak kunt terecht voor advies en tips, want onze medewerkers zijn stuk voor stuk gespecialiseerd in lekker.

Ambachtelijk en diervriendelijk

Bij Slagerij Konijn staan ambachtelijkheid en diervriendelijkheid voorop. Wij maken alles zelf. Dat is niet alleen leuk om te doen, het is ook nog eens lekkerder. We zijn trots op onze producten, die we bereiden met pure kruiden en zout naar smaak en daarnaast met niks anders dan zorg en passie.

Sinds 2019 mogen wij voor ons rundvlees, kalfsvlees en varkensvlees het Drie Sterren Beter Leven keurmerk voeren. Wij behoren tot de eerste slagers van Nederland die dit voor alle drie deze productgroepen kan zeggen. We zijn er trots op dat we daarmee kunnen laten zien dat kwaliteit en diervriendelijkheid bij ons voorop staan.

Het Beter Leven keurmerk wordt uitgegeven door de Dierenbescherming en geeft informatie over de mate van dierenwelzijn. Wanneer u vlees koopt met dit certificaat weet u zeker dat de boerderij en de slachterij waar het vandaan komt aan alle eisen van de Dierenbescherming voldoen. In de supermarkt treft u nog vlees zonder keurmerk of met minder dan drie sterren. Bij Slagerij Konijn krijgt u gegarandeerd alleen rund-, kalfs- en varkensvlees dat diervriendelijk is geproduceerd. De Dierenbescherming ziet er streng op toe dat wij geen ander vlees inkopen. Klik onderaan op het Beter Leven logo en lees meer over wat ons certificaat inhoudt.

 

Angus, Limosine en Livar

Ons rundvlees komt van twee primitieve rassen, die beiden het hele jaar grazen in natuurgebieden. De Black Angus leeft in de Schoorlse duinen en de Limosine runderen en kalveren komen uit natuurgebied Hindeloopen. De rassen zijn uitstekend bestand tegen een leven buiten de stallen en houden het natuurgebied met hun begrazing begaanbaar voor bezoekers. In de herfst slaan ze de vetreserves op, waar ze in de winterperiode op teren. Dat maakt het vlees licht gemarmerd, wat de smaak na bereiding alleen maar ten goede komt. Voor deze rassen is het niet nodig mais te verbouwen en met machines te bewerken tot veevoer. Grasgevoed vlees bevat bovendien veel Omega-3 en de runderen krijgen geen antibiotica, en zijn nauwlijks ziek door dit gezonde gras. Dat proef je!

Livar varkensvlees komt van Limburgse kloostervarkens. Ze worden met respect voor mens, dier en omgeving gehouden op Abdij Lilbosch en bij enkele boeren in de omgeving. Livar gaat uit van de kleinschaligheid van vroeger en de richtlijnen van nu.

Diervriendelijk geproduceerd vlees van goede kwaliteit en natuurlijk lekker. Bij Slagerij Konijn weet u precies wat u op uw bord krijgt.

Winkelwagen