Over Slagerij Konijn
Slagerij Konijn is sinds de oprichting in 1978 door Peter en Margriet Konijn al een begrip in Den Helder. Na jarenlang met passie te hebben gewerkt, hebben zij een stap terug gedaan en hebben per juli 2023 de winkel overgedragen aan Bjorn en Stefan, de nieuwe eigenaren van de slagerij.
Kwaliteit, variatie en gemak
Sinds september 2019 prijkt het drie sterren Beter Leven keurmerk op al jouw rundvlees, kalfsvlees en varkensvlees, als symbool van onze toewijding aan kwaliteit en dierenwelzijn. Of je nu een uitgebreide maaltijd wilt bereiden, snel iets lekkers op tafel wilt zetten, trek hebt in een smakelijke snack of gasten verwacht, bij Slagerij Konijn vind je altijd de juiste producten en ingrediënten. Wij staan garant voor topkwaliteit, altijd verse producten en vooral heerlijke smaken.
Ambacht en liefde voor het Vak
Bij Slagerij Konijn koesteren we ambachtelijkheid en diervriendelijkheid als onze kernwaarden. Alles wat we aanbieden, maken we met liefde en passie zelf. We kiezen voor pure kruiden en zout, zonder onnodige toevoegingen. Trots zijn we op onze producten, die stuk voor stuk het resultaat zijn van vakmanschap.
Onze unieke producten en filosofie
Bij Slagerij Konijn draait alles om lekker, verantwoord eten. Ons rundvlees komt van de vrije grazers Black Angus zij leven in de Schoorlse duinen en de Limousin runderen en kalveren zij komen uit natuurgebied Hindeloopen. De rassen zijn uitstekend bestand tegen een leven buiten de stallen en houden het natuurgebied met hun gegraas begaanbaar voor bezoekers. Het vlees smaakt licht gemarineerd dit komt omdat de runderen in de winter vetreserves opslaan waar ze in de winterperiode op teren. Na bereiding komt dit de smaak alleen maar ten goede. De runderen zijn dus gras gevoed dit bevat veel Omega-3 en de runderen krijgen geen antibiotica.
Ons varkensvlees komt van Livar, dit is meer dan een producent van varkensvlees. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. De puurheid van het leven met passie voor het vak. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren onze Livar varkens varkensvlees met de beste smaak en kwaliteit. Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten ze van regionaal geteelde granen. Livar varkens worden gehouden volgens een eerlijk concept met de kleinschaligheid en charme van toen en volgens de richtlijnen van nu en dát proef je! Wij bieden u met trots een echt stukje Limburgs kwaliteitsvlees zoals het bedoeld is.
3 sterren Beter Leven Keurmerk
Sinds 2019 mogen wij voor ons rundvlees, kalfsvlees en varkensvlees het Drie Sterren Beter Leven keurmerk voeren. Wij behoren tot een van de eerste slagers van Nederland die dit voor alle drie de productgroepen kan zeggen. We zijn er trots op dat we daarmee kunnen laten zien dat kwaliteit en diervriendelijkheid bij ons voorop staan. Dit keurmerk, uitgegeven door de Dierenbescherming, garandeert het welzijn van de dieren op onze boerderijen en slachterijen.
De 3 sterren beter leven betekend dat wij het vlees aanbieden van dieren die qua leefomstandigheden voldoen aan de minimale dierenwelzijnseisen van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker. Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte in de stal, de mate van verrijkingsmateriaal voor het dier en de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Ontdek hieronder meer over ons certificaat en waarom wij er zo trots op zijn.